Procesbegeleider

Lieneke Verspaandonk

“Alleen ga je sneller,
samen kom je verder”

Een enthousiaste pionier, netwerker en presteerder! Die kreeg ik ooit terug van een collega. En daar ben ik best trots op!

Ik studeerde in 1993 af aan de hogeschool social work in Eindhoven met de afstudeerscriptie “Kun je tellen zonder te vertellen…”. De cijfers ondersteunen het verhaal en zeggen niets zonder het verhaal… en dat is een kernwaarde die in mijn werk als rode draad loopt…. Het verhaal van de bewoner, het verhaal van de klant…. 

Daar waar er reuring gebracht moet worden, enthousiasme en verbinding opgeschud mag worden…en er naar een concreet resultaat gewerkt moet worden, dan doe ik graag mee!

Voorwaarde voor mijn inzet is dat de bewoners uit de wijk mede-eigenaar mogen zijn van het succes! Samen werken vraagt om betrokkenheid, afstand nemen, begrip voor ieders belangen en sturen op gemeenschappelijkheid. Daarnaast is het brengen van een vleugje humor en relativering van al te hoge verwachtingen aan mijn wel toevertrouwd.

Door vooral veel te lachen met elkaar en toe te werken naar een concreet eindresultaat waarvan de deelnemers eigenaar zijn komt het altijd tot een passend plan wat uitvoerbaar en realistisch is.
Na bijna 20 jaar gewerkt te hebben in verschillende functies en wijken bij Welzijnsorganisaties trok ik in 2012 de stoute schoenen aan en schreef me als zelfstandige in bij de Kamer van koophandel met Ontwikkelbedrijf 3.0, dat staat voor inhoudelijke kwaliteit en een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Bij 5V vertaal ik de praktijk van alledag naar duurzame oplossingen, daar waar het gaat om wijkaanpak, buurtplezier, bewonersparticipatie. Ik ondersteun en begeleid bewonersgroepen, cliëntenraden en ik ben goed in het leggen van de verbindingen tussen het geduldige papier en de weerbarstigheid van de praktijk. En dat doe ik vanuit mijn hart en ziel, no nonsens.