Adviseur, projectleider

Taoufik Belkacem

“Met beide voeten op de grond,
kom je geen stap verder”

Van nature ben ik een teamspeler. Ik ben nieuwsgierig en enthousiast. Ik tracht het maximale uit projecten te halen, door de juiste coördinatie en aansturing. Ik voel me verantwoordelijk voor het resultaat.

Ik heb ervaring in processen en projecten in het kader van leefbaarheid, huisvesting, veiligheid en diversiteit. Ik beweeg me gemakkelijk tussen verschillende partijen en ervaar dat het verschil juist de optelsom is. Bij alles wat ik doe herken ik de scheidslijnen tussen regisseren en stevig participeren. En hoe moeilijker het vraagstuk is, des te leuker dat ik het vind. Ik ga voor gelijkwaardigheid en transparantie. Soms lijken verschillen tussen mensen namelijk groter dan de overeenkomsten. Door de dialoog aan te gaan blijken mensen, bewoners, veelal dezelfde wensen en behoeften te hebben.

Daarnaast houd ik ervan te organiseren, van de tekentafel tot de uitvoering. En ben ik bekend en begaan met de transculturele vraagstukken.
In mijn vrije tijd ondersteun en adviseer ik een aantal buurtcomités en buurtvaders, waar ik trainingen voor verzorg. Daarnaast heb ik mij beziggehouden met stadsgerichte projecten door middel van citychangen, via het CCC.